Ifj. Szabó Gábor kétszeres magyar bajnok

Categories:Egyéb
syniart

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság döntőjében huszonhárom lovaglást láthattak a kilátogató nézők 150 és 155 centiméteres magasságon a két fordulóban.

Történelmi siker született, hiszen a minden nap első helyen végző Ifj. Szabó Gábor hibapont nélkül zárta az öt pályából álló bajnokságot, amire eddig még sosem volt példa.

PC-felnőtt02

Magyar tenyésztésű kancájával, a Tárbály István tulajdonában álló Timpex Bölcsésszel immár második felnőtt aranyérmét szerezte meg, amivel nem csak a vándorserleget, hanem a győztesnek járó Fiat Tipot is hazavihette.

PC-felnőtt

A címvédő páros, Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. sajnos a döntő mindkét fordulójában időbüntetést kapott, így emiatt lecsúszott a bronzérmes pozícióba, helyet adva maga előtt egy fiatal lovas hölgynek, Weinhardt Virágnak.

PC-krucsó

A kiskunhalasi lovas sikert-sikerre halmozott eddigi karrierje során is, és most ő lett az első női lovas, aki ezüstérmes pozícióban zárta a felnőtt magyar bajnokságot, ráadásul mindössze tizenkilenc évesen.

PC-weinhardt

A többször is helyezett Czékus Zoltán eddigi legjobb eredményét elérve negyedik helyen végzett Kempo Centoval.

Ötödik lett az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs, fiatal reménységével, a nyolc éves PM Chaccera nyergében. Hatodik helyen az utánpótlás válogatott másik tagja, Ifj. Lázár Zoltán végzett Katyusával. Hetedik és nyolcadik helyen pedig két fiatal magyar tenyésztésű ló, a kilenc éves Flóra Piroska Zoltánnal a nyergében, és a tíz éves Walter Fazekas Istvánnal.